Jūs esat šeit: Mēneša recepte

Mēneša recepte tapusi sadarbībā ar portālu Garšīgā Latvija

Jūnija recepte. Zemeņu rulete ar vārīto krēmu

E-pasts Drukāt PDF

Portāla Garšīgā Latvija recepte. Pierakstīja Sandra Ošiņa. Foto Valdis Ošiņš.

Jūnijā sākas vasaras vēderprieki ar visu ogu karalienēm – zemenēm. Salīdzinoši ātri un vienkārši var uzcept zemeņu ruleti ar vārīto krēmu. Ja laika pavisam maz, var izlīdzēties ar putukrējumu. Bet vārītais krēms ar zemenēm garšo tik labi, ka nešaubīgi iesaku iztērēt tās pārdesmit nepieciešamās minūtes.

Citās sezonās šo kūku var pildīt ar brūkleņu ievārījumu, avenēm, ķiršiem vai ko nu vēlaties. Ja kūku ēd mājās, var to rotāt pēc patikas grezni, krēma kārtai pievienojot augļu, ogu vai marmelādes gabaliņus, cukura pērlītes, šokolādes skaidiņas, cukura karameles rotājumus vai ogu mērces stīdziņas. Ja rulete jāved ciema kukulim, to var satīt papīrā vai pārtikas plēvē bez rotāšanas. Var kūku vienkārši pārkaisīt ar pūdercukuru.

Lasīt tālāk...

Maija recepte. Rabarberu plātsmaize.

E-pasts Drukāt PDF

Recepti pierakstīja Sandra Ošiņa. Foto Valdis Ošiņš.

Pavasarim piestāv viss zaļais un kraukšķīgais. Pat plātsmaizi gribas ar svaigāku, skābenāku garšu. Mēs cepam dažādas rabarberu maizes, atkarībā no tā, cik laika un līdzekļu katru reizi varam atļauties.

Lasīt tālāk...

Liedienu recepte. Garšīga mērce Lieldienu olām.

E-pasts Drukāt PDF

Gatavoja Ilze Znotiņa.

Recepti pierakstīja Sandra Ošiņa, foto Valdis Ošiņš.

Šo mērci Znotiņu ģimenē gatavo Lieldienās, recepte aizgūta no Ilzes mammas recepšu klades. Mamma to pierakstījusi septiņdesmitajos gados apmeklētos kulinārijas kursos ar nosaukumu Bulgāru mērce.
Tā Znotiņu ģimenē atzīta par garšīgāko piedevu vārītām olām. Tā kā nav lielākas vārīto olu ēšanas visa gada laikā kā Lieldienās, tad Ilze par šo mērci saka, ka tai ir Lieldienu garša.

Lasīt tālāk...

Marta recepte. Sakņu sautējums

E-pasts Drukāt PDF

Recepti pierakstījusi Sandra Ošiņa. Foto Valdis Ošiņš

Šis ēdiens savaldzina ar savu smaržu un krāsu buķeti. Kad ķiploki, sviests un burkāni sāk cepties, tūlīt kāds no bērniem iegriežas virtuvē noskaidrot, kad būs gatavs. Līdz šim to mūsu mājās labprāt ēduši arī bērnu draugi, kuru mammas allaž domājušas, ka viņu bērni vārītas saknes vispār neēd.  Nav tik svarīgas sakņu proporcijas, bet obligāti jābūt sasmalcinātiem, ceptiem ķiplokiem, saknēm jābūt smuki sagrieztām, un jāēd tūlīt pēc pagatavošanas, sildīts vai atdzisis nebūs tik labs.

Lasīt tālāk...